Neem direct contact op: 085-3018045 | 06-23018013

Facilitair blog - Blogs geschreven door de Facilitaire Coöperatie

4 apr 2019

Contractbeheer op orde: 11 tips

Het is weer zomer. Het is rustig op de werkvloer en de dagelijkse hectiek heeft plaatsgemaakt voor wat ruimte.
De zomer leent zich bij uitstek om (in organisaties) op te ruimen. Oude bestanden worden weggegooid, kasten leeggehaald en mappen worden uitgeplozen. Deze noodzakelijke opruimacties worden uitgevoerd om zo in september weer met een schone lei en met duidelijk overzicht van start te gaan..!

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
5 feb 2019

Facilitair besparen zonder pijn: 8 tips

In veel organisaties wordt er (veel?) meer geld uit gegeven aan facilitaire zaken dan nodig is. Zo worden bijvoorbeeld kantoorartikelen te duur ingekocht, worden er onderhoudskosten op basis van verouderde contracten gefactureerd (en betaald) terwijl de dienst niet meer nodig is of zelfs niet eens meer wordt geleverd. Echt, het komt veel voor! Ook worden contracten door het ontbreken van contractmanagement vaak stilzwijgend verlengd tegen verouderde niet-marktconforme prijzen. En… wanneer heeft ú voor het laatst de werkelijk in gebruik zijnde softwarelicenties geteld en vergeleken met het aantal op de factuur/SLA van uw softwareleverancier? De boodschap van dit artikel: geef niet meer uit dan nodig!

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
14 dec 2018

Goede voornemens 2019: Bespaar op uw facilitaire kosten

Een nieuw jaar komt eraan! Veel organisaties schrijven in november en december doelstellingen voor het nieuwe jaar: Groei, winststijging, omzetvergroting en ontwikkeling zijn daarbij regelmatig de leidende factoren. De focus ligt op de klant en de optimalisatie en maximalisatie van uitgaande diensten en producten.

Maar wist u dat u een deel van uw doelstellingen veel makkelijker kunt behalen aan de andere kant van uw organisatie? Namelijk bij de inkomende producten en diensten!
Veel organisaties betalen namelijk onnodig (en soms zelfs zonder het te weten) teveel voor hun inkoop. Prijzen zijn te hoog en de condities waaronder gekocht wordt kunnen beter. Een optimalisatie van uw inkoop heeft direct een positief effect op uw rendement (u houdt namelijk meer geld over!)

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
12 mei 2018

De Facilitaire Coöperatie start MIJN-inkoopcollectief

Steeds meer deelnemers maken gebruik van ons inkoopcollectief. Reden om meer vorm aan te geven aan het collectief en deze laagdrempelig te ontsluiten voor nieuwe deelnemers. Wil je besparen op je facilitaire inkoop zoals kantoorartikelen, relatiegeschenken, printers, brandblusmaterialen en postbezorging? Lees dan verder en maak kennis met MIJNinkoopcollectief!

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
13 nov 2017

De Facilitaire Coöperatie opent Pop-Up kantoor in Arnhem

Om de facilitaire markt in het midden van het land nog beter te kunnen bedienen hebben we deze week een Pop-Up kantoor geopend in Arnhem. Naast onze vertrouwde locatie in Bolsward kun je ons nu ook bezoeken op een van de meest unieke plekken in Arnhem: De Koepelgevangenis! Wil je besparen op je facilitaire kosten? Kom dan gerust eens langs voor een kop koffie!

De Facilitaire Coöperatie in de Koepelgevangenis in Arnhem

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
5 okt 2017

Verhuizing van de bibliotheek Leeuwarden

Tijdens het verhuizen van de bibliotheek Leeuwarden naar de tijdelijke pop-up locatie in winkelcentrum het Zaailand hebben we enorm veel foto’s gemaakt. Een deel van die foto’s zijn gebruikt voor praktische doeleinden zoals opname in van-naar lijsten maar een deel ervan zijn ook gewoon als aandenken aan deze memorabele gebeurtenis. Omdat veel werknemers en leden niet de mogelijkheid hebben gehad bij de verhuizing aanwezig te zijn bieden we een deel van die foto’s aan op onze website.

Klik hier voor de foto’s!

DFC - Bibliotheek Leeuwarden verhuizing - het Zaailand (56)

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
15 jun 2017

‘Kennis is macht’… en kennis delen kracht!

‘Hebben wij de kennis in huis, of gaan we uitbesteden?’ Deze vraag stellen organisaties zichzelf bij de inkoop van veel facilitaire diensten. Is er voldoende tijd c.q. wat levert het op? En ook: Hebben we de kennis om het effectief, efficiënt en ook nog innovatief te doen? Willen we de tijd er in investeren? En willen we de risico’s lopen die mogelijk minder zijn bij uitbesteden? Vragen waar een facilitair manager, inkoper of office-manager door intelligente keuzes te maken binnen de eigen organisatie grotendeels goed uit komt, en anders zal de tijd het leren…

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
4 jul 2016

10 tips om ICT projecten goed te laten verlopen

Bijna de helft van alle ICT projecten wordt niet succesvol afgerond. Waar gaat het mis? De redenen lopen uiteen: het eindresultaat voldoet niet aan de eisen en verwachtingen van de gebruikers of de business, het project wordt vroegtijdig stopgezet, te latere oplevering, kostenoverschrijding of de toepassing blijkt bijvoorbeeld niet te werken in de praktijk. Hoe kan dit? Computable deed dit jaar onderzoek naar de redenen waarom ICT projecten mislukken.

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
27 jun 2016

30% besparen door collectieve inkoop: 7 tips

Als kleine, middelgrote of grote organisatie koopt u regelmatig in. U gebruikt (veel?) eenvoudige dagelijkse kantoorzaken zoals printpapier, toner, plakband en pennen maar ook koffie, soep en melkpoeder. En denkt u ook eens aan toiletpapier, handdoekjes en zeep.

Waarschijnlijk koopt u in bij een vaste partij, al dan niet online. Uw totale kosten lopen al snel op. Daarom heeft u (in het betere geval) prijsafspraken gemaakt waardoor u minder betaalt dan de reguliere klant.
Maar… wist u dat de kans groot is dat u nog steeds teveel betaalt?

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
21 jun 2016

Grip op uw facilitaire kosten: in 5 stappen naar professioneel contractmanagement

Binnen veel organisaties worden (facilitaire) contracten ad-hoc gemanaged (lees: niet gemanaged). Contracten lopen al jaren, condities zijn verouderd, bedragen niet meer marktconform en eigenlijk weet niemand hoe “het” precies zit. De rekeningen worden ondertussen wel gewoon betaald. De sturing op contractcondities vindt pas plaats als er, volledig zichtbaar, en echt iets misgaat. Hoe voorkom je dit patroon en waar te beginnen? Hieronder een aantal basisstappen die u kunnen leiden naar professioneel en gecontroleerd contractmanagement.

Vind je dit artikel interessant? Like ons!
12
Call Now Button